mandag den 21. april 2014

Humlebi JORDHUMLEN





Latinsk navn: Bombus terrestris Engelsk navn: Small Garden Bumble Bee 
Klasse: Insekter 
Orden: Årevinger 
Familie: Humlebier 

Jordhumle er den mest almindelige humlebi-art i Danmark. Den lever især i huller i jorden, og ofte i gamle musereder. Jordhumlen er den tidligste humlebi, vi ser om foråret. Det er også en meget fredelig bi, som kun stikker, når den provokeres. 

Kendetegn Jordhumlen kendes på sin tværstribede sorte krop, med et gult bånd bag hovedet og et gult bånd mid på bagkroppen samt den bageste hvide del af bagkroppen. 

Føde Jordhumlen lever af nektar og pollen fra mange forskellige blomster. Pollen samles i "kurve" på de bageste skinneben. Kurvene ligner små gule eller orange bolde, når de er fyldte med pollen. 

Fakta 
•Levesteder: Skoven, Det åbne land •Længde dronning: 15-25 mm 
•Længde arbejdere og hanner: 15-20 mm 
•Flyveperiode: April-oktober 
•Antal kuld: 1 

Vidste du det? 
Jordhumlen foretrækker gamle musehuller og gange fra muldvarpe. Et samfund af kan rumme over 1.000 jordhumler. I juli og august klækkes æggene med hanner og nye dronninger. De går i hi i oktober, og derefter går det gamle samfund til grunde. 

KILDE: http://www.naturporten.dk/temaer/danmarks-dyr/insekter/item/jordhumle?category_id=63 

Aktiviteter: http://www.naturporten.dk/images/leksikon/insekter/jordhumle/jordhumle_se_paa.pdf http://www.naturporten.dk/images/leksikon/insekter/jordhumle/jordhumle_skriv_om.pdf http://www.naturporten.dk/images/leksikon/insekter/jordhumle/jordhumle_tegn.pdf

Ingen kommentarer:

Send en kommentar